PiP.552.6.2020
Rzeszów, 2020 – 02 – 18
Szanowni Państwo
Dyrektorzy Techników
kształcący w branży
hotelarsko-gastronomiczno-turystycznej
w województwie podkarpackim
Polska Izba Hotelarstwa wspólnie z Firmą Erra Sp. z o.o. – jako operatorzy Projektu „Doskonalenie kształcenia zawodowego w branży hotelarsko-gastronomiczno-turystycznej” – na zlecenie Ministra Edukacji Narodowej – przygotowała nowe modele programu praktycznej nauki zawodu, w zawodach na poziomie kwalifikacji technika z branży hotelarsko-gastronomiczno-turystycznej, wybranych przez MEN. Modele zostały zaktualizowane do nowej podstawy programowej w pięciu zawodach:
- Technik żywienia i usług gastronomicznych – grupa zawodowa GASTRONOMIA, symbol cyfrowy zawodu: 343404
- Technik hotelarstwa – grupa zawodowa HOTELARSTWO, symbol cyfrowy zawodu: 422402
- Technik organizacji turystyki – grupa zawodowa TURYSTYKA, symbol cyfrowy zawodu: 422104
- Technik turystyki na obszarach wiejskich – grupa zawodowa TURYSTYKA, symbol cyfrowy zawodu: 515205
- Technik usług hotelarskich – grupa zawodowa GASTRONOMIA, symbol cyfrowy zawodu: 513102
Opracowane modele zostały wysłane do Państwa Dyrektorów wraz z ankietą ewaluacyjną modeli każdego z zawodów.
W związku z powyższym zwracam się do Państwa Dyrektorów z prośbą o wypełnienie ankiet zawierających opinie, które będą istotnym elementem wykorzystanym w czasie prac Ministerstwa Edukacji Narodowej nad ostateczna wersją modelowego programu PNZ.
PODKARPACKIEGO
KURATORA OŚWIATY
Stanisław Fundakowski
WICEKURATOR OŚWIATY