Komisja Konkursu Fotograficznego dla dzieci i młodzieży „Kuchnia Regionalna Podkarpacia” oceniła najwyżej poniższe prace:
- „Żurek Rzeszowski” ze SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 25 IM. PRYMASA TYSIĄCLECIA W RZESZOWIE
- „Żurek rzeszowski” ze SZKOŁY PODSTAWOWEJ W BĄCZALU DOLNYM
- „Hreczanyki po Wojtkowemu” ze SZKOŁY PODSTAWOWEJ IM. ADAMA MICKIEWICZA W MOKREM
- „Dyńki” ze SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 12 IM. ARMII KRAJOWEJ W DĘBICY
- „Banianka – zupa z dyni” ze SZKOŁY PODSTAWOWEJ IM. TYTUSA TRZECIESKIEGO W MIEJSCU PIASTOWYM
- „Kacapoły” ze SZKOŁY PODSTAWOWEJ W JAMACH
- „Kartoflaczki” – ze SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 8 SPECJALNEJ W JAROSŁAWIU
- „Kisełycia” ze SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 IM. MIKOŁAJA KOPERNIKA W USTRZYKACH DOLNYCH
- „Kaczka w kapuście” ze SZKOŁY PODSTAWOWEJ IM. PROF. TADEUSZA SINKI W MAŁEJ
- „Szwaby podkarpackie” ze SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 8 W JAŚLE
- „Proziaki” ze SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 3 IM.WOJSKA POLSKIEGO W MIELCU
- „Hreczanyki danie regionalne Podkarpacia” ze SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 13 IM. JANA BYTNARA RUDEGO W MIELCU
- „Fuczki” ze SZKOŁY PODSTAWOWEJ IM. ROTMISTRZA WITOLDA PILECKIEGO W ŻYZNOWIE
- “Bieszczadzkie proziaki” ze SZKOŁY PODSTAWOWEJ IM. ŚWIĘTEGO ANDRZEJA BOBOLI W KOSTAROWCACH
- “Kapackie Fuczki” ze SZKOŁY PODSTAWOWEJ SPECJALNEJ NR 2 W MIELCU
Zgodnie z regulaminem konkursu zwycięskie szkoły wezmą udział w warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie.