2 stycznia 2020

Wskazówki do sprawozdania z realizacji zadań w ramach modułu 3 Rządowego programu „Posiłek w szkole i w domu” w roku 2019.

W związku z tym, że w województwie podkarpackim ferie zimowe trwają od 13 do 26 stycznia 2020 r.  i są to dni wolne od nauki szkolnej, średnia liczba uczniów korzystających z obiadów (suma liczby uczniów korzystających z obiadów (pełnych i niepełnych) w poszczególnych dniach nauki szkolnej w styczniu 2020 r. podzielona przez liczbę dni nauki szkolnej w tym miesiącu) powinna uwzględniać pozostałe dni nauki szkolnej w styczniu 2020 r.

Np.  sprawozdanie merytoryczne będzie obejmować okres od 7 stycznia do 10 stycznia i od 27 stycznia do 31 stycznia 2020 r., gdyż od tego czasu stołówka szkolna funkcjonuje zgodnie ze złożoną deklaracją.

W sprawozdaniu proszę przedstawić charakterystykę problemów i barier w realizacji zadania, jeżeli występowały oraz sposób ich rozwiązania.